keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Sileä "istuva" villapaita / 'no ease' Sweater in Stockinette

No ainakin väri on ihana. En arvaa kastella paitaa ja viimeistellä sitä, ettei se kasva ihan liian isoksi, tavoittena kun kuitenkin oli sellainen vartalonmyötäisempi. Nyt se on aika sopiva, onneksi. Ehkä näin paksulla langalla (Novita Puro, puikot 5mm) ei tämän istuvampaa saa?  Muutin mallia vain sen verran, että neuloin pyörönä kainaloihin, kuten hihatkin. Ja hieman lyhyempänä, lehdessä sanoivat tunikaksi.

Ja nuo hihat. Vaikka kovasti yritin, en saanut liitettyä hihoja paikoilleen nätisti. Toisen sentään jaksoin ommella kaksi kertaa paikoilleen. Näistä kuvista kyllä näkee miksi suosin ohjeita, joissa ei ole yhtään saumoja ommeltavaksi. Seuraavana haaveissa siintääkin huivi ja kauluri jos toinenkin. Pitsiunelmat kolkuttelevat kovasti ovelle, sileää ja ainaoikeaa kun nyt on tullut tusattua.

I do love the colours, but not much anything else. It was supposed to be very well fitting, if not even with negative ease. At least in my visions it was. Maybe it's the yarn (bulky Novita Puro, 5.0mm needles). No matter how hard I tried, I couldn't force the sleeves fit better in the armhole. I hate them, but I'll leave them. I know I will wear it anyway. At home at least. I suck at sewing seams, won't do them for a while now. I'm already dreaming of knitting shawls and cowls, preferably of lace, since I've knitted a lot of stockinette and garter stitch recently, as you'll see in the near future when I'll post pics of my cardigan for the small one. And the already finished Paulie..

Malli Novitan lehdestä vuodelta missä oli ekat Puro -ohjeet.

"Teinimitoitus", tämä tehtiin koossa xs.

Yuck.

Kuvaaja löysi itseään enemmän kiinnostavia kohteita. / Photographer found something more interesting to shoot than his wife in her sweater.

Ja sitten niitä tuli vielä toinenkin. / Anoter one flew in.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti