tiistai 24. huhtikuuta 2012

Kaksi oikeaa ja muita valmistuneita/One right too many and other FO's

Uutuudenviehätyksestä johtuen olen taas täällä. Sekä siksi, että sain pikkuruiset lapaset valmiiksi, ja jopa kuvattuakin. Mietin vain, että miksi sitä ihminen seuraa kirjaimellisesti ohjetta. Jos sanotaan, että tee kaksi samanlaista, voi miettiä, että peukalon voisi silti siirtää toisessa toiseen laitaan. Lapsiparka sai nyt kaksi oikean käden kinnasta. Onneksi ne kuitenkin menee käteen kivasti, ovathan tuollaiset jättipeukalomalliset pienelle harjoittelijalle. Menee käteen ongelmitta, ja tarttuminen onnistuu, niin se riittää.
Ohjeesta; en hirveästi tykkää neuloa sellaista, missä ohjeistetaan tyyliin "tee vaiks ton mittanen, tai jonkin mittainen, tai erimittainen, jos tykkäät", "käytä tätä kavennusta tai jotain muuta, jos haluat". Ymmärrän kyllä kintaan olevan aika peruskauraa, mutta onhan ohjetta selkeämpi seurata jos ohjeen kirjoittaja yksioikoinen ja määrätietoinen siinä, millaiseen lopputulokseen hän haluaa ohjeen myötä päästävän.

Finished and photgraphed the baby mittens yesterday. I should have changed the position of the thumb for the other mitten, I’ve got two rights now. Who told you to follow the pattern precisely. “make to alike”, yeah right. I should have seen that the thumb is not in the middle of the mitten, even though it is wide and big a thumb. Well, this is the first try of letting the babygirl use mittens with thumbs, and she’s doing okay with these.



Vastahakoinen mallini.
My reluctant model.


Testineuloin Ravelry-ystävälle Pandapipon ohjeen, aika söpö. Ja pipon saaja tykkäsi! Hänestä ei kuitenkaan kuvia.

I test knitted a Panda hat pattern for a friend in Ravelry, here's the result. The pattern is great, easy to follow, and how cute is the hat!



Äskettäin valmistui myös mieheni synttärisukat, hiukan myöhässä tammikuun juhlista, mutta mies kun käy töissä, niin harvassa on ne hetket kun hän olisi käytettävissä sukkakuvia varten.

Recently I finished my husband's birthday socks (bday in Jan...), but we seldom meet in daylight, so I haven't got any photos of him wearing them, yet.

2 kommenttia:

  1. On kyllä suloinen malli! Islakin tartteis tuollaiset isopeukkuiset lapaset, kun ei ne peukut meinaa millään pysyä paikoillaan..

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Kannattaa kokeilla näitä, Auri pärjää näiden kanssa aika hyvin. Minulla lankana oli Novitan Nalle, ja meni ehkä sekunti kun tein ne. :)

    VastaaPoista